martes, 7 de abril de 2015

Esport d'èlit i educació

Bona vesprada comunitat, aquesta setmana no hem tingut classe, motiu per el qual he tingut més temps per a gaudir de diferents aficions en les que es troba vore documentals. Be, doncs, ahir em trovaba indagant per youtube quan vaig vore un documental sobre la vida de Robert Enke, porter d'èlit que va jugar en diferents equips de gran nivell com el FC Barcelona, del que sóc seguidor des de petit, per tant vaig coneixer aquesta etapa. Aquest jugador tenia problemes emocionals com la por al fracàs, inseguretat, baixa autoestima, etc. Algúns entrenadors, familiars i amics el van intentar ajudar. Va estar baix tratament de un professional i va arribar a estar millor, però va tornar a caure fins que lamentablement es va suicidar.

Després de vore aquest documental, vaig reflexionar sobra la importància de tindre sempre en compte el que no es veu en l'esport i en aquest cas en concret en el fútbol. També, em va vindre a la ment el llibre 'Mal d'Escola' de Daniel Pennac i el seu estil docent de pràctic reflexiu. Em faig preguntes com: l'esport d'èlit es educació? seria convenient que ho fora?.

El que esta clar es que no podem deixar de banda l'aspecte humà i moral en l'esport. Tots tenim que ser conscients de les conseqüències negatives que pot tindre en fixar-se sols en la punta del iceberg i no en la base (utilitzant la mateixa analogia que un grup en l'exposició feta a classe).

Açí vos deixe el video del documental, vos convide a que gaudiu i reflexioneu en aquesta historia tan trista però que alhora ens pot fer aprendre quan important es la humanitat en les persones.No hay comentarios:

Publicar un comentario