jueves, 14 de mayo de 2015

Ideologia del Rendiment


Que es la ideologia del rendiment?
Aquesta ideologia es basa en el desenvolupament d’habilitats físiques, el seu focus d’atenció es l’esportista d’elit i l’alumnat més capacitat de les classes i el seu fi es el de formar exitosos equips esportius escolars.
Com es manifesta la ideologia del rendiment en el moviment?
Es manifesta segons Richard Tinning (1993) com la selecció, la competició, la exclusió, l’estat de forma física, el sofriment lligat al rendiment i les carreges de l’entrenament. En les escoles, es veu clarament en les lligues escolars, els test físics o la selecció per rendiment en les classes de EF. El que es fa es portar eixa ideologia de competició a l’àmbit escolar.
Com podem donar a llum aquesta ideologia?
Desenvolupant altres fins en les activitats que realitzem en les nostres classes com per exemple, donar importància a la cooperació, la participació, el companyerisme, que els alumnes aprenguin a gaudir de l’esport, etc. A l’hora de realitzar exercicis, que els alumnes s’agrupen heterogèniament, l’evolució d’aquest te que tindre en compte les desigualtats de partida de cadascú i el temps d’aprenentatge es diferent per el mateix motiu que l’anterior. Tot amb la intenció de canviar la idea del Neoliberalisme de qui s’esforça més, qui corre més o millor es qui més val. I transmetre que el verdaderament important es l’evolució individual i que l’alumne tingui experiències gratificants en l’esport que vulgui realitzar.

M'agradaria que reflexionareu sobre el que transmet aquesta situació del vídeo (minut 5): que ocorre? es suficient la victòria per a aconseguir el premi? que es premia? 




1 comentario:

  1. Respecte al vídeo, m'ha paregut molt interessant, vaig a obrir el debat. He de dir que el que es premia no és haver guanyat el partit i endur-se una copa sinó el fet de participar que és més important des del meu punt de vista i la recompensa que realment els fa feliços és poder degustar un menú del Mcdonald's. Quan porten aquests menús, es veu clarament com s'inverteixen les emocions dels xiquets. Al final els vencedors del partit acaben sent els "perdedors".

    ResponderEliminar